Hrvatski radio

Radio Osijek

12:15 / 02.03.2020.

Autor: Radio Osijek

Dodijeljene ECDL diplome dugotrajno nezaposlenima

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Četrnaest diploma za uspješno završenu ECDL edukaciju za rad na računalu dodijeljeno je u ponedjeljak polaznicima edukacije Zavoda za informatiku, a tečaj je organizirala Osječko-baranjska županija za dugotrajno nezaposlene osobe.

Diplome za uspješno završenu ECDL edukaciju polaznicima edukacije dodijelio je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin. Tečaj je županija organizirala u okviru projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za što je izdvojeno 37.500 kuna.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović edukacija je organizirana budući da u današnje vrijeme gotovo da i nema zanimanja za koji uvjet nije informatička pismenost te je najavila i nove programe edukacija: "Upravo smo prije desetak dana imali sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kojemu smo dogovorili određene programe koje ćemo provoditi tijekom ove godine. Radi se osposobljavanju za voditelje EU projekata, asistente u nastavi, računovođe za mala poduzeća i ponovno ćemo raditi edukacije za ECDL s obzirom na to da se uvijek fokusiramo na one edukacije za koje postoji interes, odnosno nedostatak na tržištu kako bi naši polaznici što lakše dobili posao. Prema povratnim informacijama koje imamo sa Zavoda za zapošljavanje gotovo 60% polaznika uspije naći posao u roku od šest mjeseci, a ono što mi je posebno drago istaknuti je kako se od ove skupine polaznika troje već uspjelo zaposliti, a nekoliko njih je upravo na razgovoru za posao", istaknula je Katavić Milardović dok su polaznici napomenuli kako će novostečenim znanjima sigurno puno lakše pronaći posao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.