Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene godišnje nagrade Volonterskog centra Osijek

05.12.2017.

19:15

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“ u Muzeju Slavonije u Osijeku, dodijeljene su godišnje volonterske nagrade koje već dvanaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek.

Nagrade se dodjeljuju pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici.

U proteklih 11 godina dodijeljeno je 96 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, školama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo, a ove godine nagrađeno je pet volontera u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, četiri organizacije u kategoriji za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera, dvije srednje škole u kategoriji za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te jedna poslovna tvrtka u kategoriji za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva. 

Za volonterski angažman pojedinca nagradu Volonterskog centra dobili su  Blaženka Lončar, Mila- Marica Rukovanjski, Katarina Ćosić, Jovica Radosavljević i Ilija Marić. Primjeri dobre prakse uključivanja volontera su Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Našice - Klub mladih, Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama "Prijateljstvo iz Feričanaca te Kreativna udruga mladih "Limes" Slavonski Kobaš.

Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju, nagradu Volonterskog centra Osijek dobili su Ekonomska škola  Braća RAdić  Đakovo, Tehnička škola Slavonski Brod, a za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva nagradu je dobila tvrtka Kaufland Hrvatska k.d.

Volontiranje je na sreću u porastu i nagrađenima je, kako se moglo čuti, najveća nagrada zadovoljstvo volontiranjem, osmjeh zahvalnog djeteta. Kažu, za to se isplati biti volonter i za to uvijek treba naći vremena jer se osjećamo oplemenjenima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.