Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene nagrade i povelje Osječko-baranjske županije

30.12.2020.

13:32

Autor: Radio Osijek / IF

Dodijeljene nagrade i povelje Osječko-baranjske županije

Dodijeljene nagrade i povelje Osječko-baranjske županije

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija dodijelila je nagrade za životna djela i godišnja postignuća te povelje humanosti zaslužnim pojedincima i udrugama. Čestitali su im saborski zastupnik Goran Ivanović i predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

Nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo - javna priznanja za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro od značaja za Županiju - dobili su prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić za životno djelo ostvareno u području znanosti, Đuro Mesić za životno djelo ostvareno u području tjelesne kulture i sporta te Milan Šulovnjak za životno djelo ostvareno u području tehničke kulture.

Dobitnici Nagrade Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća na području Županije u 2019. godini su u području znanosti prof. dr. sc. Miljenko Brekalo za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području humanističkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom ovog područja znanosti, u području prosvjete Dean Kopri za zapažene rezultate u stručno-pedagoškom radu i promicanju glazbene kulture te u području tehničke kulture Mario Slivka za iznimne uspjehe u stručnom i pedagoškom radu na tehničkom odgoju i obrazovanju djece i mladeži.

Povelju humanosti, javno priznanje za humana djela učinjena na području Osječko-baranjske županije, dobili su Milan Pušić za predano i požrtvovno djelovanje i brižni odnos u skrbi o bolesnima, usamljenima, povrijeđenima i svima onima kojima je potrebna pomoć drugog čovjeka, zatim Ivana Erdeg za poduzimanje djela kojima je uz vlastiti rizik i samopožrtvovanje od drugog otklonjena prijeteća pogibelj i drugih djela kojima se pridonosi zaštiti i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, Renata Čete i Zdenko Čarapar za organiziranje i pružanje humanitarne i drugih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo, članovi Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održanja društvene zajednice, Zvonko Horvat za organiziranje i pružanje humanitarne i drugih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo te Zvonko Popović za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održanja društvene zajednice.

Ljiljana Kolenić

Đuro Mesić

Milan Šulovnjak

Miljenko Brekalo

Dean Kopri

Mario Slivka

Ivana Erdeg

Renata Čete i Zdenko Čarapar

Stipe Modrić

Zvonko Horvat

Dragan Vulin

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.