Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić"

12.12.2019.

13:47

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava 11. je put dodijelio nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić". Nagradu je dobila Božena Ciboci- istraživačica u Dokumenti na projektu ljudskih gubitaka u Hrvatskoj u razdoblju 1991.- 95.

Priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava dobili su Inicijativa #spasi me, Centar za nenasilnu akciju , Snježana Prijić Samaržija za prepoznavanje potrebe i otvaranja prostora suradnje akademske zajednice s društvenom u stvaranju institucionalne podrške studiranju, izgradnji, očuvanju i unaprijeđivanju mira te posthumno pedagoginja Marijana Mitrović za doprinos obrazovanju za mir. 

Hrvoje Klasić priznanje je dobio za knjigu „Bijelo na crno”, Hrvoje Polan, Viktor Ivančić i Nemanja Stjepanović za knjigu „Iza sedam logora: od zločina do kulture zločina” te Luka Tomac za "Priče s prve linije klimatskih promjena".

Priznanja Mirotvorna škola otišla su učenicima i učiteljima Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar te Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić” iz Gunje.

sukic2.jpg

sukic2.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.