Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene nagrade za postignuća u tehničkoj kulturi

11.04.2022.

21:21

Autor: HRT Radio Osijek

Dodijeljene godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture OBŽ

Dodijeljene godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture OBŽ

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Svečano je večeras bilo u osječkom Domu tehnike gdje su podijeljene nagrade najzaslužnijim pojedincima i klubovima za postignuća u tehničkoj kulturi u 2021. godini. 

Povelja Zajednice tehničke kulture OBŽ pripala je tako našičkom profesoru informatike Zdenku Lovriću i to za dugogodišnje mentorstvo učenika, dok je plaketa otišla u ruke Armanda Helda koji je tijekom prošle godine kao stručnjak i predavač održao članovima udruge niz besplatnih seminara i prezentacija na temu zaštite na radu. Diplome ZTK OBŽ uručene su učeniku Mateju Maričaku te profesorima Aleksandru Bojancu Štembergaru, Gabrijeli Cvetković, Miodragu Zdravčeviću te Višnji i Mariju Cveku.

Nagrade je članovima uručila i Zajednica tehničke kulture grada Osijeka. Nagrađeni su tako Marija Varga i Goran Bećirović iz Radio kluba Osijek te Mirjana Grošević iz Društva agronoma Osijek, dok je Povelja zahvalnosti otišla u ruke mlade ekipe iz CB Radio kluba Lega u sastavu Viktorija Lazar, Niko Momčilović, Luka Bilić i Leona Vukoja, koji su na natjecanju CB klubova osvojili sjajno treće mjesto. Svim nagrađenima čestitke je uputio i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin istaknuvši pritom kako je iznimno bitno na ovaj način poticati mlade i usmjeravati ih u STEM područje, jer rast i razvoj društva temelje se upravo na razvoju novih tehnologija.

Nagrađena ekipa CB Radio kluba "Lega"

Nagrađena ekipa CB Radio kluba "Lega"

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Više o aktivnostima ovogodišnjih najmlađih laureata poslušajte u nastavku: 

Viktorija Lazar i Niko Momčilović iz OŠ Tenja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.