Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene "Povelje humanosti" 2021.

22.12.2021.

14:45

Autor: HRT Radio Osijek

Povelje humanosti

Povelje humanosti

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Riječ je o javnim priznanjima za humana djela učinjena na području Osječko-baranjske županije. Povelje su namijenjene pojedincima i skupinama koji su se osobito istaknuli u poduzimanju djela u zaštiti i spašavanju ljudskih života, darivanju krvi, skrbi o bolesnima, potrebitima i djeci, kao i pružanju humanitarne pomoći. 

Ukupno je dodijeljeno 19 povelja, i to:

Dragici Pavlović, Dom zdravlja OBŽ, za organiziranje i pružanje humanitarne pomoći i drugih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo


Anđelku Cvijetoviću, profesor Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održavanja društvene zajednice


Ivici Lenadru i Igoru Tomanu, filantropsko-humanitarni dvojac, za organiziranje i pružanje humanitarne i drugih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo


Verici Vicić, Župni Caritas Župe Valpovo, Udruga osoba s invaliditetom „MI”, za predano i požrtvovno djelovanje i brižni odnosno u skrbi o bolesnima, usamljenima, povrijeđenima i svima onima kojima je potrebna pomoć drugog čovjeka.


Za darivanje krvi kojima se omogućava izlječenje bolesnih i povrijeđenih: Blanki Perasić, Miroslavu Čemeu, Željku Marinoviću, Vladi Tomincu, Zvonku Vrabcu, Josipu Varžiću, Zlatku Presnacu, Zlatku Krvavici, Željku Kujeku, Hrvoju Malbaši, Draganu Mihalaku, Damiru Periću, Ivicu Putaru, Antunu Molnaru i Ivicu Hegedušu.


Povelja humanosti za 2021. uručena je onima koji su svojim primjerom pokazali kako se može biti humaniji, pomoći društvu, rekao je na dodjeli župan Ivan Anušić: - Kao takvi prepoznali smo 15 dobrovoljnih davatelja krvi koji svake godine zasluže povelju, budući da se radi o jednom od najvećih humanih djela, a oni to čine desetljećima. Tu su i četiri povelje dodijeljene osobama koje su to zaslužile svojim znanjem, odricanjem, požrtvovnošću, rekao je Anušić uz iskazanu podršku u njihovom daljnjem radu: - Značajnom za cijelu zajednicu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.