Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene Povelje humanosti Osječko-baranjske županije

29.10.2019.

13:59

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Dobrovoljni davatelji krvi , braća Domagoj i Dražen Šimić, Marija Šešo i velečasni Ivan Jurić dobitnici su Povelje humanosti Osječko- baranjske županije. Odano im je priznanje za predano i požrtvovno djelovanje, za brižan odnos prema drugima.

Braća Domagoj i Dražen Šimić veliko su herojstvo pokazala pomažući stradalima u prometnoj nesreći i izvlačeći ih iz zapaljenih automobila ljetos u mjestu Zlatarica na Rostovu u Bosni i Hercegovini. Osim njih, povelju je i to drugi puta dobila Marija Šešo koja kroz udrugu Veronikin rubac skrbi o starijim i nemoćnim osobama. Volonteri te udruge skrbe o 140 korisnika iz dana u dan. "Kao predsjednice udruge Veronikin rubac, koja djeluje 13 godina, Marija Šešo pokazuje nam baš svaki dan kako se živi život s najtežim osobama u teškim i složenim potrebama. ne pričom nego osobnim radom svakodnevno na terenu."- piše, među ostalim, u obrazloženju. Velečasni Ivan Jurić, župnik Župe Preslavna imena Mrjina u Donjem gradu, u Zajednici Čenakolo već je 19 godina velika potpora mladima na odvikavanju od droga. "Biti na mjestima koja su najosjetljivija, životno mu je poslanje"- kažu za velečasnog Jurića, čovjeka kojega krase i druge humanitarne aktivnosti. 

Povelje humanosti dobitnicima je uručio župan Ivan Anušić, a među dobitnicima su i 22 dobrovoljna davatelja krvikoji su krv dali više od 100 puta: Marko Ljubić, Antun Tomašević, Kristijan Hlevnjak, Zdravko Gašpert, Milan Fišer, Zdravko Čorak, Danijel Bronzović, Demijen Bošnjak, Branko Kiseljak, Nedeljko Josić, Jasenko Kardum, Darko Vinogradac, Slavko Golić, Branko Habus, Franjo Špoljarić, Antun Karapetrić, Matija Kubinčan, Josip Kranic, Ivica Silađi, Josip Gull, Milan Knežević i Vasilije Topalović.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.