Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene stipendije Zaklade Srce Grada Osijeka

20.12.2018.

18:41

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

28 novih studenata primilo je stipendije Zaklade Srce Grada Osijeka, a na prigodnoj svečanosti uručili su ih zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham, a prigodnom se riječju obratio upravitelj Zaklade Romano Kristić.

"Raspisan je natječaj za 30 stipendija u ukupnom iznosu 540.000 kuna koji su bili ponuđeni studentima na kojeg se javilo 36 studenata od kojih je 29 odabrano jer zadovoljavaju uvijete natječaja. Stipendiju je prihvatilo 28 studenata i kada se pribroji 29 iz ranijih razdoblja, ukupno je 57 stipendista do sada koje je poduprla Zaklada Srce Grada Osijeka. Osnovna intencija Zaklade bila je da unaprijedimo stvaranje srednjeg sloja u našem gradu. Oni studenti koji su marljivi, daroviti, koji žele postići više nego sredina iz koje su potekli, a koji nisu na socijalnom minimumu, jer se radi o stipendijama izvrsnim studentima koji trebaju pomoć da bi se izdigli iznad jedne razine i to je ono što smo im željeli pružiti. Zaklada je i osnovana s namjerom da bude zakrpa socijalnom sustavu tu gdje onaj osnovni socijalni sustav prestaje zbog već po nekima dovoljnih prihoda unutar kućanstva , mi smo išli iznad toga jer smatramo da je i ta granica preniska i da moramo i onima, koji su nešto iznad toga, i dalje pomoći da bi mogli uspjeti i biti jednog dana građani koji više pridonose našem društvu nego što su to mogli sami", rekao je Vladimir Ham.
Uvijet za dobivanje stipendije bio je da su studenti osječkog Sveučilišta ili studija koji ne postoji na osječkom Sveučilištu. Stipendije su 18.000 kuna po studentu što znači: student dobiva mjesečno 1.000 kuna, tri tisuće kuna dobiva ukoliko uspije upisati sljedeću akademsku godinu redovito, a dodatne 3.000 ukoliko su očistili sve ispite, tako da oni koji se doista potrude mjesečno će dobiti 1.500 kuna, pojasnio je Ham.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.