Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljene volonterske nagrade

03.12.2020.

21:50

Autor: Radio Osijek/TM

Dodijeljene volonterske nagrade

Dodijeljene volonterske nagrade

Foto: - / -

Pod naslovom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ večeras su virtualno, putem aplikacije Zoom pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici dodijeljene godišnje volonterske nagrade DKolektiva – organizacije za društveni razvoj.

DKolektiv je nekadašnji Volonterski centar Osijek.
Ove je godine dodijeljeno šest nagrada u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, tri nagrade za primjer dobre prakse uključivanja volontera i jedna nagrada za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju.
Marino Barišić, Ljubica Brigitte Nikić, Milan Ivanović, Jadranka Kokolari, Ema Ilić i Vesna Baša nagrađeni su za svoj volonterski rad. Kao primjer dobre prakse uključivanja volontera odlikovani su Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama "Prijateljstvo" – Feričanci, dok je Osnovna škola Okučani nagrađena za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju. Podrobnije o svim nagrađenima možete pročitati u privitku.
Svečana dodjela volonterskih nagrada izravno se prenosila na Facebook stranici Dkolektiva, a video porukom se dobitnicima obratila i zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.
"DKolektiv – organizacija za društveni razvoj godišnje volonterske nagrade dodjeljuje od 2006. godine kako bi se afirmiralo volonterstvo kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro. U proteklih 14 godina dodijeljeno je 127 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo.
Nagrade su dodijeljene u povodu 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera kojeg su proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.