Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodijeljeno gotovo 200 tisuća eura potpora za 96 tvrtki u VSŽ

21.08.2023.

12:42

Autor: HRT Radio Osijek/priopćenje

potpore poduzetnicima

potpore poduzetnicima

Foto: VSŽ / VSŽ

Pravo na potporu imali su poduzetnici, obrti te ostali subjekti koji se svrstavaju u mikro i male subjekte malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije, udruge inovatora, inovatori - fizičke osobe s područja županije te udruge koje u svom djelokrugu posla potiču i doprinose razvoju gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije.

U Vukovaru su podijeljeni ugovori poduzetnicima koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu. Za navedeni javni poziv osigurano je 199.084,21€, a potpora je iznosila do 70% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu, odnosno projektu je 700,00, a najveći 7.000,00 €.

„U rujnu će biti otvoren još jedan natječaj tako da će to biti prilika za one koji u ovom krugu nisu ostvarili pravo na potporu. Samo bih vas upozorio, a to možete prenijeti onima koji nisu danas ovdje, potrebna je velika ozbiljnost u samom prikupljanju i predaji dokumentacije za natječaj. Ljudi vrlo često iz banalnih razloga, ali propisanih, ne prođu. Nadam se da će vam ova financijska sredstva biti od pomoći. U samoj pripremi ovog natječaja, kao i svih drugih, bili ste pozvani komentirati i predlagati što i kako napraviti da bi ostvarili što bolji rezultat i ja vas ponovno pozivam da to učinite“, pozvao je sve vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić čestitavši svima okupljenima na ostvarenom, uz podsjetnik nužnosti poštivanja propisanog roka za predaju izvješća o pravdanju dobivenih sredstava.

Od 230 pravovaljanih pristiglih zahtjeva, njih 169 ocijenjeno je ispravnim, a nakon postupka bodovanja koje je provelo Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele sredstava temeljem Javnog poslan je prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih potpora za ukupno 96 prijavitelja. „To je bio cilj. Pomoći poduzetnicima iz područja i općina koje nemaju svoje javne pozive, kako bi i oni imali priliku ostvariti određenu financijsku pomoć u svom djelovanju. Još jednom čestitke svima, za izvješće smo se dogovorili i nadam se da ćete uspješno raditi, zapošljavati i izvršavati svoje obveze“, dodala je prilikom podjele ugovora pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir.


potpore poduzetnicima

potpore poduzetnicima

Foto: VSŽ / VSŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.