Hrvatski radio

Radio Osijek

Dogradnja zgrade Osnovne škole Mladost

01.07.2019.

14:39

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Osnovna škola Mladost na Sjenjaku dobit će dodatni prostor jer uskoro počinju radovi rekonstrukciji i dogradnji koji su vrijedni pet i pol milijuna kuna, a trebali bi biti završeni do kraja iduće školske godine. U gradskoj upravi potpisan je ugovor s izvođačem radova – tvrtkom Volko.

"Na zgradi Osnovne škole Mladost od izgradnje do danas nije bilo značajnijih preinaka. Riječ je o jednoj od rijetkih škola u kojoj raste broj učenika. Uz to je i jedna od dviju osječkih škola koje su ušle u proces školskog kurikuluma, što znači da je iz postojećeg prostora trebalo izdvojiti dodatnu regionalnu informatičku učionicu. Zbog toga postojeći prostor nije dovoljan te je jedino rješenje rekonstrukcija i dogradnja, u skladu s pedagoškim standardom prema kojem bi sve škole jednog dana trebale biti jednosmjenske te omogućiti djeci izvanškolske aktivnosti u poslijepodnevnim satima", rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Istaknuo je i da Grad Osijek ove godine završava s opremanjem osnovnih škola Tenja i Briješće.

Osnovna škola Mladost dogradnjom će dobiti oko tisuću četvornih metara novog prostora, u koji će biti smještene dodatne učionice, nastavni kabineti te multifunkcionalna prostorija koja će, uz ostalo, biti namijenjena za tjelesni odgoj učenika razredne nastave. Danas je najavljeno da će uskoro početi i energetska obnova cijele škole, vrijedna dodatnih 11,5 milijuna kuna, a i dio koji se dograđuje također je energetski učinkovito projektiran.

"Suvišno je spominjati što ovakva nadogradnja škole znači za sve nas. Po završetku radova imat ćemo mogućnost organizirati jednosmjensku nastavu, a to će otvoriti i dodatnu priliku za izvođenje izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima, kao i rad s darovitim učenicima te učenicima koji imaju poteškoće", rekao je ravnatelj Osnovne škole "Mladost" Josip Jukić. Istaknuvši kako će time postati suvremena škola 21. stoljeća, zahvalio je Gradu Osijeku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.