Hrvatski radio

Radio Osijek

Dogradonačelnik Boris Piližota pita zašto kasni izgradnja 1. Gimnazije

10.12.2020.

15:25

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

S gradilišta produžetka Kanižlićeve ulice u Osijeku, dogradonačelnik Boris Piližota (SDP) prozvao je Županiju zbog činjenice da još nisu počeli radovi na izgradnji nove zgrade 1. Gimnazije. Grad je, kaže, ispunio svoje obveze, a u proljeće je već jednom produžen rok za početak radova.

Radovi na izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice bit će završeni do kraja travnja iduće godine, napreduju radovi na izgradnji stadiona, jedino ne vidimo da se započelo s radovima na 1. Gimnaziji- rekao je Piližota. Grad Osijek je Županiji u travnju 2017. darovao gradsko zemljište u vrijednosti 3,7 milijuna kuna, Grad je preuzeo i obvezu izmještanja cjevovoda sirove vode na području te čestice u iznosu 2,3 milijuna kuna, to znači da je Grad izdvojio za novu Gimnaziju 6 milijuna kuna. Povrh toga dao je suglasnost i za izgradnju 19 parkirališnih mjesta na svom zemljištu što je bio jedan od uvjeta za dobivanje građevinske dozvole, podsjeća zamjenik gradonačelnika.

U roku od tri godine trebala je početi izgradnja, u travnju ove godine produžen je rok za početak radova za još dodinu dana ali 5 mjeseci prije isteka i toga roka, na ovom području nema još ničega- ističe Piližota te tvrdi da izmiještanje cjevovoda sirove vode i izgradnja produžetka Kanižlićeve nisu bili uvjeti za početak izgradnje Gimnazije već su potrebni kako bi objekti na kraju dobili uporabnu dozvolu.  Poziva Županiju i HDZ (koji, kako kaže, proziva Grad i zbog projekata koji su u tijeku) da građanima kaže zašto izgradnja 1. Gimnazije kasni.       

zamjenik gradonačelnika Boris Piližota

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.