Hrvatski radio

Radio Osijek

Dogradonačelnik Piližota obišao radove u Strossmayerovoj

06.06.2018.

13:57

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota obišao je radove na nogostupu i biciklističkoj stazi u Strossmayerovoj ulici .

"Prva etapa radova i novih prometnih rješenja u Ribarskoj je ulici završena, a za sljedeći  je tjedan ostalo asfaltiranje dijela starog pješačkog prijelaza kod Esseker centra do pješačkog prijelaza kod Trga Ante Starčevića. U Strossmayerovoj ulici skida se asfaltni sloj te postavlja betonska galanterija. Nakon dovršetka radova ta će dionica biti namijenjena biciklistima i pješacima.  Do polovice dionice na kojoj se radovi obavljaju postavit će se zaštitna ograda, s obzirom na visinsku razliku tramvajske pruge i ceste. Riječ je o dva projekta čija je ukupna vrijednost oko 700 tisuća kuna", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.  Naglasio je i kako na tom dijelu Strossmayerove ulice više neće biti parkirnih mjesta jer je na sredini ulice osiguran dovoljan broj istih pa će se pješaci i biciklisti  slobodno moći kretati tim dijelom, koji će biti funkcionalniji i ljepši.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.