Hrvatski radio

Radio Osijek

Dokazali su da je moguće

23.09.2016.

14:14

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon svečanog otvaranja početkom rujna, u Drenovcima je danas održana i završna konferencija projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci. Riječ je o projektu koji je gotovo u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 12,5 milijuna kuna. "Izgradnjom i opremanjem Inkubatora Drenovci su pokazali kako i male općine mogu uspješno doći do značajnih sredstava iz fondova EU, a uz to su osigurali infrastrukturu koja će olakšati poslovanje brojnim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. U okviru projekta razvijat će se mogućnosti za ulaganje, poticati poduzetništvo i inovacije pružanjem pristupa visoko kvalitetnim uslugama te razvijati i graditi moderna infrastruktura za obavljanje poslovnih aktivnosti", ističe se u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projekt je usmjeren na pokretanje poduzetničke aktivnosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, s naglaskom na stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti, te na umrežavanje malih poljoprivrednih poduzetnika u Inkubatoru. Najviše koristi imat će poduzetnici početnici i poduzetnici koji su u fazi rasta, jer će im Poljoprivredni poduzetnički inkubator omogućiti olakšano pokretanje poslovanja kroz smanjenje početnih troškova ulaganja te stručnu i logističku pomoć. Kako je istaknuto na konferenciji, kroz unaprjeđenje poduzetničke klime i uvjeta poslovanja očekuje se razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje iseljavanja lokalnog stanovništva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.