Hrvatski radio

Radio Osijek

Dokkica obilježila svjetski dan zdravlja

07.04.2022.

15:26

Autor: Ana Mitar

Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Staroj je pekari Dječji kreativni centar Dokkica predstavio inicijativu za podizanje svijesti o važnosti pravilne prehrane i zdravih životnih navika kroz edukativni video naziva "Pravilna prehrana i zdrave životne navike. Voditeljica Dokkice Ines Novak naglasila je važnost edukacije odgojitelja i nastavnika kao i više razgovora s najmlađima o prehrani. 

Da je edukacija rješenje problema nezdrave prehrane i životnih navika složila se i mag.nutr. Josipa Mandarić koja se osvrnula na negativnu stranu najnovijih trendova društvenih mreža vezanih uz zdrav život i zdrave prehrane: "Na zdravlje značajno utječe prehrana, a puno je krivih informacija od strane influencera na društvenim mrežama koji promoviraju krive vrijednosti", rekla je Mandarić i izrazila nezadovoljstvo obrocima u školama na kojima treba još puno raditi.


Iza današnje inicijative stoji veliki tim na koji je posebno ponosna voditeljica Dokkice Ines Novak i napomenula kako ga čine stručnjaci iz svijeta nutricionizma i studenti koji su pomagali u raspisivanju upitnika vezanog za zdravu prehranu: "Potrebna je dodatna edukacija jer se pokazalo kroz anketu kako bi velika većina odgojitelja i nastavnika rado razgovarala s djecom o prehrani, no nedostaje im stručnosti", rekla je Novak. U sklopu inicijative u Dokkici se našla i Martina Završki poznata po svome restoranu sa zdravim obrocima "Špajz" čijih četiri godine poslovanja pokazuje kako u Osijeku ima ljudi koji vode računa o zdravoj prehrani.


Detaljnije poslušajte u prilogu.

Svjetski dan zdravlja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.