Hrvatski radio

Radio Osijek

Dokumentarni dugometražni film "Kazalište u doba COVID-a"

17.09.2020.

16:51

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Dokumentarni dugometražni film "Kazalište u doba COVID-a" autora Josipa Grizbahera, kojim je zabilježen rad Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u posebnim uvjetima, premijerno će biti prikazan u četvrtak, 17. rujna u 19 sati u dvorištu HNK u Osijeku.

Dokumentarni dugometražni film "Kazalište u doba COVID-a" autora Josipa Grizbahera koji je već treću sezonu stalni suradnik osječkog HNK-a za koji stvara najavne filmove, odnosno "trailere" novih predstava, nastao je na ideju intendantice Dražene Vrselje, a želja joj je bila kroz kratku reportažu zabilježiti rad Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u tim posebnim uvjetima, rekao je autor: "Vodilja je bila napraviti TV reportažu, a već pri prvim kadrovima sam krenuo s mišlju da bi to jednog dana mogao biti nekakav dugometražni dokumentarni film. Nakon što sam vidio što sam sve zabilježio i kakva je sve emocija vladala na svim tim premijerama i probama, morao sam pokušati sve to složiti u dugometražni film", rekao je Grizbaher.

Radnja filma počinje u ožujku, početkom karantene i zatvaranjem Kazališta, a nastavlja se prikazivanjem svega onoga što su umjetnici kazališta radili u karanteni: "Pomagali smo maturantima oko polaganja Državne mature, osmišljavali niz aktivnosti kojima smo svakodnevno donosili kulturu u domove i živote publike. Slijedi povratak umjetnika u kazalište, a zatim prikazuje cijeli premijerni ciklus COVID-19. U sklopu tog ciklusa izvedeno je 5, odnosno 6 naslova ako uključimo posljednji "Višnjik" koji je izveden u sklopu Osječkog ljeta kulture. Ono na što sam ponosan je činjenica da sam dokumentarcem uspio prenijeti emociju ljudi koji rade u osječkom HNK-a i veselim se tomu što će ga moći pogledati i svi ostali umjetnici jer je njima ovaj film i namijenjen", rekao je Grizbaher za Radio Osijek.

Premijerno prikazivanje filma je u četvrtak, 17. rujna u 19 sati u dvorištu HNK u Osijeku, a moći će se pogledati i na Youtube kanalu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Galerija
foto Radio Osijek, Foto: -/-
foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-13445299_1223637764348259_7638282700024670040_n.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.