Hrvatski radio

Radio Osijek

19:40 / 23.05.2022.

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Domjenak za izvrsne učenike III. Gimnazije

Podjela zahvalnica

Podjela zahvalnica

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Nakon završenih državnih natjecanja III. gimnazija Osijek pripremila je mali domjenak za izvrsne rezultate i mnogobrojnost učenika na državnim natjecanjima iz znanja i sporta.


Od 3. do 6. svibnja u Svetom Martinu na Muri održano je državno Natjecanje iz biologije na kojem je Iva Šmigovec (4.e) osvojila 1. mjesto, a Leonarda Špiranović (4.e) osvojila je 3. mjesto! To su hvalevrijedni rezultati i djevojke su time dale čvrst pečat svom srednjoškolskom radu.

Treća Gimnazija se može pohvaliti prvim mjestom na državnom natjecanju iz biologije te prvim mjestom iz muške odbojke, a viceprvaci su i iz fizike.

Također 2 mjesto osvojeno je na natjecanju „ Koliko poznaješ hrvastki sabor" te Državno natjecanje i odlazak na međunarodno natjecanje „Trimarijum".

Nakon domjenka III. gimnazija Osijek i njen školski bend sastav „Popravni ro(c)k" upriličili su svojim koncertom ispraćaj maturanata, a zahvalnice natjecateljima uručio je ravnatelj Dražen Jakopović.

U prilogu poslušajte mentoricu iz biologije Renatu Banjan, te učenice Ivu Šmigovec i Leonardu Špiranović.

Mentorica i učenice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.