Hrvatski radio

Radio Osijek

Domovinski pokret - Advent su iznijeli ugostitelji

14.01.2022.

14:10

Autor: HRT

Krešimir Čabaj, Ivana Babić, Antonio Sobol

Krešimir Čabaj, Ivana Babić, Antonio Sobol

Foto: Željko Kovačević / Hrt

Krešimir Čabaj, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije i Antonio Sobol, vijećnik Domovinskog pokreta danas su se ispred osječkog kina Europa obratili novinarima govoreći o ugostiteljima i izostanku strategije turizma u gradu Osijeku. 

Krešimir Čabaj, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije rekao je kako su vladajući u gradu puni hvalospjeva, no da je stvarna situacija daleko od toga. Posebno ga smeta što se nije prihvatio amandman Domovinskog pokreta o potpori ugostiteljima koji su po njemu iznijeli osječki advent. U želji da im se i dalje pomogne pozvao je gradske vlasti da primjene praksu iz Istre gdje se kioscima zabranjuje prodaja kuhane kave ako se nalaze 100 metara od ugostiteljskog objekta. Antonio Sobol, vijećnik Domovinskog pokreta u Gradskom vijeću čestitao je građankama i građanima Osijeka što su u anketi na mrežnoj stranici www.gradonačelnik.hr doprinijeli pobjedi u kojoj je Advent u Osijeku proglašen najboljim, rekavši kako drugo od njih nije ni očekivao, no to po njemu ne znači da su oni zadovoljni stanjem u gradu. O adventu je rekao da ga je pratilo niz konfuznih i nedostatnih informacija koje zbog toga nisu privukli druge u Osijek. Sobol, vijećnik Domovinskog pokreta u Gradskom vijeću Osijeka, rekao je i kako ne postoji valjana strategija razvoja turizma u Osijeku i županiji te da Upravni odjel za kontinentalni turizam nije opravdao svoj rad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.