Hrvatski radio

Radio Osijek

Domovinski pokret o vraćanju cijena GPP-a: To je gradonačelnikov politički spin

11.01.2023.

12:37

Autor: HRT Radio Osijek

Krešimir Čabaj i Antonio Sobol

Krešimir Čabaj i Antonio Sobol

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Konferencija za novinare gradonačelnika Ivana Radića o ukidanju odluke uprave osječkog GPP-a o povećanju cijena donesene krajem prošle godine i vraćanje cijena na staro i dalje izaziva zanimanje javnosti. Tako je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu čelnik županijske podružnice Domovinskog pokreta Krešimir Čabaj izjavio da je to bio najobičniji gradonačelnikov politički spin gdje se on prikazao kao spasitelj građana


Predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Osječko baranjske županije Krešimir Čabaj komentirao je donošenje odluke o poskupljenju usluga Gradskog prijevoza putnika Osijek, kao  i vraćanje cijena na razinu prije poskupljenja.

„Nakon skandaloznog poskupljenja usluga Gradskog prijevoza putnika na koje je Domovinski pokret odmah reagirao,  gradonačelnik s direktorom GPP-a objavio je da se cijene vraćaju na razinu prije poskupljenja. Iz tiskovne konferencije vidi se tko je donio i prvu odluku što je neupitno", rekao je Čabaj.

Čabaj je kazao da je gradonačelnik odlučio vratiti stare cijene karata, a kad se govorilo o poskupljenju, gradonačelnik nigdje nije spomenut. "Donosi li gradonačelnik takve odluke ili ne i gdje je bio proteklih 12 dana", dodao je. 

Čabaj je rekao da je važno istaknuti da gradonačelnik troši gotovo 400.000 eura na svoju promidžbu, ali nije bio u stanju obavijestiti građane da se 11. prosinca 2022. godine održavaju izbori za mjesnu samoupravu kao što je pokušao zatajiti i ovo poskupljenje usluga gradskog prijevoza jer je vijest „tiho“ puštena u medije 29. prosinca 2022. godine u popodnevnim satima kada su svi u blagdanskim aktivnostima i nisu skoncentrirani na vijesti koje im se serviraju na ovakav način.

Čabaj se osvrnuo i na peticiju koju je pokrenula politička platforma Možemo! nakon što je Domovinski pokret ukazao na enormno povećanje cijena usluga Gradskog prijevoza putnika još prije Nove godine, te ju ocijenio dobrom iako nakon vraćanja cijena ona više nema smisla.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Osijeka Antonio Sobol  kratko je dodao da je gradonačelnik u Službenom glasniku Grada Osijeka br. 26 od 30. prosinca 2022. godine donio Rješenje o prethodnoj suglasnosti na Cjenik i Tarifni sustav za usluge prijevoza putnika u gradu Osijeku iz kojeg se jasno vidi da je na isti način gradonačelnik sudjelovao i kod povećanja cijena kao i kod njihova vraćanja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.