Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija deset tona krumpira

23.12.2013.

11:02

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građanska inicijativa 'Veliki za MALE' i u predblagdansko vrijeme, zahvaljujući dobrim ljudima nastavlja niz humanitarnih aktivnosti i ponovo je imala priliku pomoći.

Na osječku adresu građanske inicijative "Veliki za Male" stigla je donacija od deset tona konzumnog krumpira iz PP Orahovica koja je podijeljena ustanovama koje skrbe o potrebitima te pojedincima težeg materijalnog statusa na području grada Osijeka, ali i drugim mjestima Osječko baranjske županije.

Tako je na adrese Gradskog društva Crvenog križa Osijek za potrebe njihove javne kuhinje, Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku, Sigurne kuće, SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Humanitarne udruge "Rijeke ljubavi", Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te dijelu obitelji u teškim socijalnim prilikama, prošlih dana proslijeđeno oko 10 tona krumpira.

U građanskoj inicijativi ističu kako su svjesni činjenice da sve veći broj naših sugrađana nema dovoljno da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe, no srećom još uvijek ima tvrtki, a među njima je i PP Orahovica s direktorom Damirom Hršakom koje imaju priliku donirati i pomoći onima kojima je to potrebno. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.