Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija HPD Lipa Odjelu intenzivnog liječenja djece

27.12.2017.

14:37

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 25. Božićnog koncerta, predstavnici Hrvatskog pjevačkog društvo Lipa danas su posjetili osječki KBC s donacijom za Odjel za intenzivno liječenje djece. Odjel svake godine zbrine do 300 životno ugrožene djece.

Na Božić u prepunoj crkvi sv. Mihaela u osječkoj Tvrđi održan je tradicionalni 25. Božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka koji je i ove godine, po deseti put, imao humanitarnu namjenu.
Svi posjetitelji koncerta bili su pozvani da na izlazu iz crkve daju dobrovoljne novčane priloge u svrhu pomoći Odjelu za intenzivno liječenje djece u okviru Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek. Dobrovoljnim novčanim prilozima na Božićnom koncertu prikupljeno je  6600 kuna.

Riječ je o odjelu koji je sa svojih osam kreveta jedini takav odjel u ovom dijelu Hrvatske. Prva najbliža jedinica nalazi se u KBC-u Zagreb, gotovo 300 kilometara daleko. Odjel je namijenjen zbrinjavanju životno ugrožene djece od novorođenačke dobi pa do 18. godine života. Ove godine uspjeli su se u manjoj mjeri prostorno proširiti, no budući da su prostori za sada nedovoljno opremljeni i uređeni za takvu vrstu posla, potrebna su im sredstva za građevinske radove. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.