Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija Inner Wheel kluba Osijek Centru Ivan Štark

23.12.2019.

12:16

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Članice osječkog Inner Wheel kluba Osijek, danas su predale donaciju korisnicima Centra Ivan Štark u Osijeku. Iznos od 50.000 kuna sakupljen je prodajom ulaznica za humanitarni koncert 4 tenora u Osijeku.

"Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku trenutačno pohađa 125 učenika do 21 godine, još 20 ih je u radionici, a njih 40 starijih od 25 godina svoje je mjesto pronašlo u poludnevnom boravku u Briješću. Upravo je njima namijenjeno tih 50.000 kuna", izjavila je ravnateljica Centra Edit Lemal. Sredstva će biti upotrijebljena za nabavku takozvanih sigurnih uređaja na kojima rade korisnici u Briješću. Usto, uredit će se dvorište a možda će biti dovoljno novaca i za neku sjenicu, dodala je Lemal.
"Još uvijek u našem društvu nismo pronašli pravi model zaštite osoba s posebnim potrebama koji bi podrazumijevao sigurni i trajni smještaj. Često su osobe s teškoćama u razvoju marginalizirane, a kada odrastu njihovi roditelji i staratelji se susreću s velikim problemima. Ovom donacijom želimo olakšati i uljepšati njihove dane u poludnevnom boravku", rekla je članica Inner Wheel kluba Maja Miškulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.