Hrvatski radio

Radio Osijek

13:40 / 15.06.2020.

Autor: Ksenija Zelenić

Donacijama se obnavlja i oprema Klinika za infektologiju

Foto: HRT/ Ksenija Zelenić

Foto: HRT/ Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Klinički bolnički centar Osijek posjetio je poduzetnik Mato Škojo te obišao Kliniku za infektologiju koja je njegovim prilogom od 600 tisuća kuna dodatno opremljena sa 16 bolesničkih kreveta, 24 ormarića, 6 elektro podesivih stolaca za potrebe dnevne bolnice i 4 LED televizora.

Obnova Klinike za infektologiju počela je 2017.godine. Do danas je obnovljena unutrašnjost Klinike, a donacijom  gospodarstvenika Mate Škoje, nabavljene su elektro podesive stolice za dnevnu bolnicu, te opremljene bolesničke sobe za intezivno liječenje.

"U doba koronavirusa Klinika je, na žalost, bila jako popularna i jednostavno zbog velikih potreba i značaja sam odlučio donirati ovu Kliniku. Mislim da se tako treba ponašati svatko tko može pomoći", rekao je Škojo.

Od sutra će pri Klinici za infektologiju biti i Zavod za mikrobiologiju što će znatno pridonijeti brzini izrade bolesničkih nalaza. Takav je ustroj pri svim Kliničkim ustanovama u Hrvatskoj, naglasila je pročelnica Klinke prof.dr. Ljiljana Perić. Uz infektološkog bolesnika treba biti infektolog, epidemiolog i mikrobiolog.

U tijeku je i obnova vanjske ovojnice zgrade, što se također radi iz sredstava donacija. Završetak radova planiran je početkom jeseni.

ravnatelj KBC Ž.Zubčić i prof. Lj.Perić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.