Hrvatski radio

Radio Osijek

13:56 / 16.06.2017.

Autor: Radio Osijek

Donacije KBC-u i Prehrambeno-tehnološkom fakultetu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Donaciju Kliničkom bolničkom centru u Osijeku za opremanje sale za maksilofacijalnu kirurgiju te Prehrambeno-tehnološkom fakultetu za nabavu 3D printera predali su danas čelni ljudi Spara Hrvatska i Žita d.o.o.

„U posljednjih godinu i pol dana nastojimo što ravnomjernije obnavljati sve ustrojstvene jedinice KBC-a, a na Zavodu za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju dosta treba uložiti u rekonstrukciju i obnavljanje operacijskoga trakta“, istaknuo je primajući ček od 150 tisuća kuna zamjenik ravnatelja KBC-a Vlatko Kopić. Najavio je da će donacija biti iskorištena za kupnju operacijskih svjetala kako bi se omogućilo kvalitetnije izvođenje zahvata. Dodajući kako operacijska sala nema ni prikladne rashladne uređaje, Kopić je ustvrdio da je iznimno važno ulagati u Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju jer je jedini u Slavoniji i Baranji na kojem se izvode onkološka i plastična kirurgija glave i vrata.

A primajući donaciju od 50 tisuća kuna prodekan za znanost na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Jurislav Babić rekao je da će tim novcem nabaviti 3D printer, informatičku opremu i softver koji koriste studenti. Dodao je kako fakultet konstantno ulaže u unapređenje studija i istraživačku opremu, prijavljuje različite projekte Hrvatskoj zakladi za znanost te za EU fondove, a plodno surađuju i s industrijom pa tako i s tvrtkom Žito na različitim znanstvenim i stručnim projektima te razvoju novih tehnologija i proizvoda.

Predsjednik uprave Spara Hrvatska Helmut Fenzl i direrektor Žita  Marko Pipunić istaknuli su kako su ovom donacijom simbolično željeli označiti početak uspješne suradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.