Hrvatski radio

Radio Osijek

Doniraj.org novi donacijski alat udruga

16.05.2017.

15:40

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizacije civilnog društva Slavonije i Baranje dobile su novi online alat za prikupljanje sredstava Doniraj.org. Pokrenula ga je Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica iz Osijeka. U tijeku je prvi krug donacija.

Doniraj.org je namijenjen lokalnim organizacijama i omogućava relativno brzo i transparentno prikupljanje sredstava za provedbu aktivnosti koje potiču razvoj zajednice. Postavljene su tri kampanje tri udruge iz tri županije: Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske.

To su kampanje Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice, Udruge za mlade "Stup" Brodski Stupnik i Projekta građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira.

Svaka akcija je posebna i drugačija: Jaglaci će prikupljati sredstva za nabavu dvije sprave za vježbanje na otvorenom za osobe s invaliditetom u Orahovici, mladi iz Stupa žele obnoviti staro dječje igralište u Brodskom Stupniku a članovi P.G.D.I. iz Belog Manastira će osnovati prvu zakladu za mlade koji izlaze iz udomiteljskog sustava u Baranji- kaže Julijana Tešija iz Zaklade Slagalica.

Ovaj prvi krug traje do 26. svibnja 2017. Iznos koji su građani već donirali može se odmah vidjeti na stranici. Doniraj. org je pokrenut u sklopu projekta IPA 2012 „Povjerenje u lokalnu filantropiju“ koji provodi Zaklada Slagalica u suradnji s partnerskim udrugama Odraz iz Zagreba i P.G.D.I. iz Belog Manastira uz financijsku podršku Europske unije i sufinanciranje od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.