Hrvatski radio

Radio Osijek

Donji Miholjac: predstavljena hrvatska inovacija za mobilno ugostiteljstvo

23.01.2018.

16:21

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Novi proizvod osmišljen za potrebe mobilnog ugostiteljstva, posebne objekte za pripremu i prodaju hrane i pića - u Donjem Miholjcu predstavile su gradska Turistička zajednica i tvrtka Thermia d.o.o. Ideja je inovatora unaprijediti kvalitetu gastro-ponude i usluge.

"Predstaviti novi proizvod, koji je nastao u našem gradu osobito nam je zadovoljstvo" - istaknuo je generalni manager Josip Šelej uz pokretni gastronomski štand, koji je proizveden u Donjem Miholjcu. Tvrtka je nastala 2010.godine i nasljednica je Metalogradnje koja se bavila limarskim, bravarskim i kovačkim poslovima, te uslugama za obradu metala i izradom proizvoda od metala. Danas proizvodi kaminske peći, vrtne roštilje, vrtne garniture i, nastavlja Josip Šelej, zapošljava više od stotinu radnika. Novi proizvod odmah je, po Šelejevim riječima, pobudio zanimanje poslovnih partnera iz inozemstva.

Gastronomski štand, opremljen u skladu sa sanitarnim i ugostiteljskim propisima za prodaju hrane i pića, jesenas je predstavljen u Njemačkoj. Uz spremnike za svježu i otpadnu vodu, glavni su sadržaji ugrađen hladnjak, plinski roštilj, friteza i drugi uređaji za pripremu hrane na otvorenom po želji i izboru kupca, rekao je Josip Šelej u razgovoru s novinarima. U donjomiholjačkoj tvrtki predstavljen je još jedan proizvod namijenjen gastronomiji - pokretna pečenjara koja će, najavljuju, također privući pozornost organizatora događaja.  

"Svaka ideja, svaki projekt koji će značiti razvoj našega gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta, promociju Donjeg Miholjca, naše regije, pa i cijele Hrvatske mora biti popraćen, mora biti pohvaljen i u svakom slučaju dobro promoviran" - istaknuo je na predstavljanju gradonačelnik Goran Aladić.

Direktorica Gradskog ureda Turističke zajednice Melia Vidaković podsjetila je kako turističke zajednice u svom programu rada imaju suradnju s gospodarstvenicima.

"Naravno da nam je razvoj svoga kraja jako bitan, jer je mobilno ugostiteljstvo doista u usponu" - ocijenila je Vidaković. Nakon prezentacije u Tvrtki Thermia d.o.o. predstavila je turističku ponudu Donjeg Miholjca, najavivši početak obnove i restauracije Dvorca Prandau-Mailath.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.