Hrvatski radio

Radio Osijek

Donjograđani dočekali obnovljenu Mostarsku ulicu

22.07.2022.

14:13

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Radovi su obuhvatili obnovu ceste, nogostupa i javne rasvjete. Izveo ih je Unikom i ukupne su vrijednosti milijun kuna.

- Nakon obilaska mnogih gradskih četvrti i mjesnih odbora, danas smo u Donjem gradu, u Mostarskoj ulici koja je kompletno obnovljena. Obnovljen je nogostup, izmještena javna rasvjeta, rekonstruirana cesta, pojasnio je prilikom završetka radova gradonačelnik Ivan Radić i dodao: - Od značajnih radova do kraja 2022. godine planirana je sanacija kolnika Ulice Matije Gupca. Započeli su i radovi na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u dijelu Cvjetkove ulice, nakon čega će se kompletna dionica ulice „od fasade do fasade“ rekonstruirati. Rok za završetak je kraj rujna. Tijekom kolovoza i rujna planirani su i radovi na križanju Crkvene ulice i Ulice Zmaj Jove Jovanovića, istaknuo Radić i najavio nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu Donjega grada, uz završetak radova osječkoj Promenadi. Naime, poddionica kod KBC-a trebala bi biti gotova do kraja godine, dok je ona od Kožare do Vojarne Vrbik u dužini od 800 metara u završnoj fazi s tehničkim pregledom zakazanim za rujan. Ukupna vrijednost cijele investicije iznosi 100 milijuna kuna. 

.

.

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Zadovoljstvo učinjenim nisu skrivali stanovnici Mostarske ulice.


- Imamo nogostup novi, širok put, ravan, voda ne leži nigdje. U kratkom razdoblju, a bio sam nazočan, to je kvalitetno odrađeno. Na dobrobit i ponos svih nas i čestitam svima, zaključio je stanovnik Mostarske ulice Ilija Marić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.