Hrvatski radio

Radio Osijek

Donna Vekić: "Hvala na potpori svim mojim i našim projektima"

23.11.2021.

10:36

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Marin Bilandžić

Foto: HRT/Marin Bilandžić

Foto: - / -

U povodu njezinih najnovijih sportskih uspjeha – krajem listopada osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeuru – za jednu od najuspješnijih hrvatskih tenisačica Donnu Vekić u sjedištu Osječko-baranjske županije danas je upriličen svečani prijam.

Donnu su dočekali osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić. 

"Želimo da osvaja turnire, da bude u vrhu svjetskog tenisa. Ona to upravo i je. Naša je sportska ambasadorica – Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. To nam je na čast i ponos", izjavio je župan Anušić. "Svake godine se, prvenstveno kad Donna nađe vremena, nađemo, porazgovaramo, pogotovo o novim projektima. Izgradnja novih teniskih terena, na inicijativu Donne Vekić, jedan je od tih projekata, koji imaju našu neupitnu potporu, a to će imati i u budućnosti. Donna gradi i radi ono što ostaje gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a to su sportski tereni koje mogu besplatno koristiti svi koji žele", rekao je.
Gradonačelnik Radić je zahvalio Donni Vekić, što je, unatoč pripremama koje ima za nastup na turniru u Melbournu u Australiji, našla vremena da posjeti Osijek i Osječko-baranjsku županiju. "Razgovarali smo o tome kako je bitno da nastavimo rad na popularizaciji tenisa. Zahvaljujući upravo njoj, Osijek ima prvi javni besplatni teniski teren. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više. Kao i župan čestitam joj na osvojenom turniru. Siguran sam da će iduća sezona biti jednako uspješna kao i ova", uvjeren je Radić.
Donna Vekić je, pak, zahvalila županiji i gradu na potpori u njezinoj karijeri i "svim mojim i našim projektima", kako je rekla. "Nadam se da je to samo početak naše suradnje i dalje. Bila je ovo turbulentna godina. Počela sam jako dobro u Australiji, onda sam imala prvu veliku ozljedu, operaciju koljena. Ali sada je godina uspješno završila i nadam se da će se nastaviti u tom tonu i sljedeća, da ću napraviti dobre pripreme i biti spremna za Australiju", rekla je Donna Vekić ne skrivajući želju da se, ne samo vrati na top-20, nego i da uđe u top-10.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.