Hrvatski radio

Radio Osijek

Donna Vekić na "Adventu u Tvrđi"

23.12.2016.

21:57

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon solidne 2016. godine, koju je završila na 100. mjestu WTA ljestvice, osječka je tenisačica Donna Vekić posljednje dane ove godine odlučila provesti svom rodnom gradu .

Tom je prigodom, u petak navečer, posjetila i manifestaciju "Advent u Tvrđi: "Uvijek mi je jako drago vratiti se u Osijek, pogotovo tijekom Božića. Super je sve i Advent je prekrasan, no na žalost ovdje ću biti samo nekoliko dana", rekla je Donna Vekić.

Što se tiče 2016. godine, u kojoj je nakon dvije i pol godine "suše" osvojila ITF turnir u Egiptu, Donna je napomenula kako ipak nije najzadovoljnija: "Godina mi je bila nekako dugačka i nije prošla baš onako kako sam očekivala. Plan mi je bio plasirati se na Olimpijske igre u Riju što nisam uspjela i mislim kako sam sama sebi tu stavila prevelik pritisak. Na kraju sam ipak, osvojivši turnir u listopadu, godinu završila uspješno i vratila se u TOP 100."

Nakon odmora u Osijeku Donna u siječnju putuje u Australiju: "Pripreme su mi za novu sezonu završile, tako da nakon kratkog odmora za Božić već slijede natjecanja. Sezonu počinjem u Brisbaneu, zatim ću igrati u Sidneyu, pa slijedi prvi Grand Slam sezone u Melbourneu. Cilj mi je ove godine biti što više konstantna u rezultatima, te da imam što manje oscilacija. Pripreme su mi prošle dobro i nadam se da ću konačno krenuti prema naprijed na WTA ljestvici jer to je ono za što i treniram cijeli život", rekla je Donna i svojim Osječanima poželjela sve najbolje za Božić te puno zdravlja i sreće u 2017. godini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.