Hrvatski radio

Radio Osijek

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Žalac

16.07.2019.

18:50

Autor: HRT vijesti/Radio Osijek

foto HRT arhiva

foto HRT arhiva

Foto: - / -

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu podnesenu protiv ministrice Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće. Žalac je 9. ožujka u Vinkovcima imala prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena 10-godišnja djevojčica. Vozila je s nevažećom vozačkom dozvolom.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 40-godišnjakinje zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, objavljeno je na web stranici DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 10. srpnja 2019., na temelju čl. 206. st. 1. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku, donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene protiv hrvatske državljanke (1979.) zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, koje da bi bilo počinjeno na način da je 9. ožujka 2019. oko 10.00 u Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom i kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, skrivila prometnu nesreću u kojoj je dijete (2009.) zadobilo teške tjelesne ozljede. (16. 7. 2019.), navodi se u priopćenju.

Nadalje se navodi da je na temelju prikupljenih podataka državno odvjetništvo provelo i istraživanje, ispitalo svjedoke i osumnjičenicu te provelo dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

- Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je navedena 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe čl. 51. st. 1. ni čl. 38. st. 1. i 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom - navode iz Državnog odvjetništva.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.