Hrvatski radio

Radio Osijek

DoŽivi Osijek - Malim korakom za veliki Osijek

27.03.2018.

11:18

Autor: Željko Kovačević

DoŽivi Osijek - Malim korakom za veliki Osijek

DoŽivi Osijek - Malim korakom za veliki Osijek

Foto: - / -

Uoči Uskrsa – od 27. do 29. ožujka – Grad Osijek, u suradnji s dječjim vrtićima, komunalnim tvrtkama, NK Osijekom te tvrtkama Meggle i Žito pokrenuo je projekt "DoŽivi Osijek – Malim korakom za veliki Osijek".

Pod sloganom "Upoznaj, zavoli, živi Osijek" djeca vrtićke dobi nakon vožnje osječkim "Kolodvorcem", tijekom koje im se govori o znamenitostima Osijeka, dolaze do glavne osječke tržnice gdje se upoznaju sa prednostima zdrave prehrane, obilazeći štandove i kupujući namjernice. Kupovina zdrave hrane dio je zadaće, a nagradsu slikovnice, poklon ulaznice za osječki ZOO vrt te drugi darovi sponzora.

"Ovo je tek početak, a ovakve manifestacije će se događati na niz drugih mjesta u Osijeku" – rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boriš Piližota.

"Ovo je lijepi nastavak jedne priče. Znači, mi smo prije mjesec dana vratili "Kolodvorac". Djeca dolaze "Kolodvorcem" do stanice na tržnici i nastavljaju svoju priču u "trbuhu grada". Nakon toga starijima kod kuće svakako imaju što ispričati. To je odlična sinergija gospodarstva, gradskih tvrtki i grada!" - izjavio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Drago Šerić

"Replika starog tramvaja na tržnici samo je početak putovanja tog moduarnog objekta koji će se pojavljivati ne samo na gradskim događanjima već će odlaziti i van grada kako bi popularizirao Osijek i ono s čim se grad može pohvaliti!" - rekao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Osijeka Uranjek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.