Hrvatski radio

Radio Osijek

"DoŽivi Osijek " na donjogradskoj tržnici

09.05.2018.

12:09

Autor: Amoreta Bajto

fotografija: Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

fotografija: Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Osječki vrtićarci vozili su se danas tramvajem i taksijem te kupovali na osječkoj donjogradskoj tržnici. Riječ je o projektu "Doživi Osijek 2 ", čiji je cilj edukacija djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima.

Nakon prvog proljetnog uspješnog projekta „Doživi Osijek“ Tržnice Osijek nastavile su edukaciju i promociju grada Osijeka na osječkim tržnicama za naše najmlađe sugrađane. Naime, Dječji vrtići, GPP, Grad Osijek, Meggle, NK Osijek, Osječki taxi, Tržnica, Turistička zajednica, Unikom i Žito u razdoblju od 09. do 11. svibnja osmislili su poseban program edukacije djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i izvornim osječkim proizvodima, a slogan je događanja "Upoznaj, zavoli, živi Osijek!"

Replika najstarijeg električnog tramvaja ovoga je puta bila na  tržnici u osječkom Donjem gradu uz poseban program brojnih sponzora, a posjetitelji su stigli iz  dječjih vrtića „Bambi“ Podravlje, “Ribica“ Sarvaš te „Mak I“.

Početak aktivnosti je na tramvajskoj stanici Tvrđa gdje vrtićarci ulaze u tramvaj. Slijedi vožnja tramvajem od Tvrđe, pored mosta, remize, bolnice i kampusa do donjogradske tržnice. Na tržnici se dijele zadaci, a najbolji natjecatelji osvajaju nagrade sponzora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.