Hrvatski radio

Radio Osijek

Dr. Aziz ef. Hasanović: "Enes efendija svojom je toplinom krasio Osijek"

25.01.2018.

16:18

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na muslimanskom groblju u Osijeku danas je pokopan osječki imam, Enes efendija Poljić, koji je 23. siječnja preminuo u osječkom KBC-u. Ukopni obred (dženazu namaz) predvodio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija dr. Aziz efendija Hasanović.

Izrazio je sućut obitelji, Džematu, ali i gradu Osijeku, jer je Enes svojom toplinom krasio te je Osijek učinio prepoznatljivim po multikulturalnosti i otvorenosti na čemu smo mu zahvalni. "To je vidljivo ne samo u Osijeku nego i na nacionalnoj razini jer je 2006. godine Hrvatski helsinški odbor Enesu efendiji dodijelio posebno priznanje za doprinos i požrtvovnost u zbližavanju ljudi bez obzira na naciju, vjeru, boju kože ili bilo koju drugu odrednicu. Danas gubimo svi, prvo njegova kći, ali i šira obitelj ali i Islamska zajednica koja je u Enes efendiji imala jedan istinski oslonac u Osijeku, ali sigurno gubi i grad Osijek jer Enes efendija je simbol Muslimana u Osijeku. Tijekom 38 godina djelovanja u ovome gradu, nikada nitko nije mogao zabilježiti i jednu najmanju problematičnu izjavu ili postupak našeg Enes efendije. Stoga molim Boga da ga nagradi za sve što je učinio. I ja mu najiskrenije zahvaljujem na svom trudu, koji je učinio, da naša Zajednica u Osijeku bude stabilna i prepoznatljiva", rekao je muftija Aziz Hasanović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.