Hrvatski radio

Radio Osijek

Dragan Vulin i Jasenka Crnković su kandidati za zamjenike Ivana Radića

20.04.2021.

12:35

Autor: Radio Osijek/HINA

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić predstavio je kandidate za svoje zamjenike, dosadašnjeg predsjednika Županijske skupštine Dragana Vulina i nezavisnu Jasenku Crnković koja bi, u slučaju pobjede na izborima, na funkciju dogradonačelnice došla s čelnog mjesta jedne banke.

Dragan Vulin je rekao kako HDZ-ov tim ima energiju, stručnost iz realnog sektora te znanje i iskustvo iz područja javne uprave, pa će stoga moći odgovoriti na sve izazove u budućem radu. Istaknuo je kako je gradu potrebna sveukupna digitalizacija, pojednostavljenje procedura, ubrzavanje rada Gradske uprave i cijelog gradskog sustava. "Gradska uprava s gradskim tvrtkama mora biti okrenuta prema građanima. Radit ćemo na tome da Gradska uprava bude učinkovitija, da se na pojedine njezine akte ne čeka mjesecima, već da to bude što je moguće brže, efikasnije i jeftinije za građane", poručio je Vulin.

Jasenka Crnković je istaknula kako će svojim znanjem i kompetencijama poticati poboljšanje svih segmenata života u gradu, a s obzirom da dolazi iz bankarskog sektora, posebice gospodarstvo te malo i srednje poduzetništva. Smatra kako Gradsku upravu treba usmjeriti kako bi bila brz, moderan i fleksibilan servis malom i srednjem poduzetništvu. "Gradska uprava ne smije biti teret koji koči razvoj poduzetništva, jer jedino suradnjom toga sektora i Gradske uprave, koja mora biti otvorena u svim segmentima, možemo razvijati poduzetništvo kako bi bilo konkurentnije na tržištu", naglasila je Crnković.

I. Radić, D. Vulin, J. Crnković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.