Hrvatski radio

Radio Osijek

Dragan Vulin kandidira se za gradonačelnika Osijeka

22.03.2017.

12:54

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin kandidira se za gradonačelnika Osijeka s kandidatima za njegove zamjenike- nestranačkom Marijom Sužnjević, predsjednicom Matice umirovljenika Osijeka te docentom na Pravnom fakultetu Matom Palićem.

Na ovu kandidaturu, rekao je Vulin na predstavljanju na glavnom osječkom trgu, potaknula ga je tiha revolucija koja se događa u našem gradu Osijeku. Naši sugrađani ne prosvjeduju, često nisu niti glasni, ali svoj tihi otpor ovome što se događa iskazuju time što svoj kruh i svoju sreću traže izvan našega grada. Koliko god se neki trudili prikazati ovo stanje dobrim, nažalost, to nije tako. No, svi znamo koji su problemi i upravo zbog toga mi želimo razgovarati o rješenjima- kaže Vulin.

Najveći izazov, nastavio je Vulin, bit će podići gospodarstvo u našem gradu. "Kada to postignemo, puno problema s kojima se suočavamo danas će nestati. Podići gospodarstvo može se na dva načina. Prvi je bolje se povezati s poduzetnicima koji rade i zapošljavaju, čuti njihove prijedloge i pomoći im da unaprijede poslovanje i zapošljavaju još više. Drugi je proaktivno raditi na privlačenju investitora u Osijek. Gradonačelnik mora puno više vremena provesti izvan grada tražeći potencijalne investitore, nego što to čini gospodin Vrkić. Bez toga ne možemo očekivati nove investicije. Također, potrebno je napraviti „One Stop Shop“ za poduzetnike kako bi poduzetnici i potencijalni investitori mogli puno brže i jednostavnije ishoditi sve potrebne dozvole i akte. U narednim danima predstavit ćemo naš cjelokupni program, ali naglasak će svakako biti na gospodarstvu. Ako je gospodarstvo slabo, ako nam ljudi odlaze, onda se nemamo čemu nadati niti u kulturi, sportu, socijali, predškolskom odgoju, a što nam je iznimno važno. U našem programu nećemo obećavati ništa što nije realno ostvarivo, kao što je gospodin Vrkić činio prije četiri godine obećavajući štošta, između ostaloga i besplatne vrtiće, što nije ispunio", rekao je Dragan Vulin.

„Kroz dugogodišnji, svakodnevni  rad s umirovljenicima upoznala sam sve njihove probleme i potrebe. Svaka godina rada pokazuje sve teže stanje umirovljeničke populacije na području Grada Osijeka. Umirovljenici ne žele lažna predizborna obećanja, oni žele sigurna radna mjesta za svoju djecu i unučad kako bi oni svojim radom osigurali njihove mirovine, žele pristojnu skrb u staračkim domovima, a ne čekanje na red do par godina, žele sa svojom mirovinom dostojno proživjeti svoje umirovljeničke dane. Za bolji život osječkih umirovljenika potrebna je nova snaga koja će pokrenuti zapošljavanje, osigurati projekte, izgraditi domove za starije osobe, te zadržati mlade ljude u Osijeku! Tada će naši umirovljenici imati veće božićnice, uskrsnice, besplatne prijevoze, ali najveću sreću pružit će im spoznaja da su njihova djeca i unučad uz njih, a ne negdje daleko u tuđem svijetu“, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Marija Sužnjević. 

„Glavni razlog zašto sam prihvatio kandidaturu za zamjenika gradonačelnika je općepoznata potreba za promjenom u našem gradu Osijeku. Smatram da se ona može postići zajedničkim aktivnostima Sveučilišta, gospodarstva i lokalne zajednice, odnosno Grada Osijeka. Mi smo jedina prava alternativa sadašnjem stanju i mogu reći da ćemo vrućeg srca, hladne glave i čistih ruku raditi u interesu naših sugrađana“, istaknuo je kandidat za zamjenika gradonačelnika doc. dr. sc. Mato Palić.

Ove kandidature podupiru HDSSB i HSLS.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.