Hrvatski radio

Radio Osijek

Dragan Vulin od Ivana Vrkića očekuje javnu ispriku

15.02.2017.

12:31

Autor: Radio Osije/HINA/SF

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin u Osijeku je danas izjavio kako od gradonačelnika Ivana Vrkića očekuje javnu ispriku, jer ga je u svojoj objavi na Facebooku povezao sa srbijanskim ministrom Aleksandrom Vulinom.

Reagirajući na jučerašnje priopćenje HDSSB-a u kojem ga prozivaju za "mlaku reakciju" na optužbe srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića povodom podizanja biste blaženom kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku, Vrkić je u objavi na Facebooku napisao kako ga iznenađuje da čelnik HDSSB-a "nije spomenuo svog imenjaka Vulina koji je u svojim izjavama o Hrvatskoj daleko gori od Dačića" te se zapitao znači li to da se "naš Vulin "priprema da i grad Osijek dobije gradonačelnika istog prezimena".
Na konferenciji za novinare Vulin je ocijenio kako takvom objavom Vrkić aludira na njegovu povezanost sa srbijanskim ministrom rada Aleksandrom Vulinom, "koji je poznat po svojim pročetničkim stavovima i antihrvatskim izjavama". Takvu Vrkićevu objavu smatra potpuno neprimjerenom, niskom, i na osobnoj razini te uvredljivom, ne samo za njega osobno, nego i za cijelu njegovu obitelj, zbog čega od Vrkića očekuje javnu ispriku.
Ovu objavu je izazvalo naše jučerašnje priopćenje, u kojemu smo od njega kao gradonačelnika tražili oštriju osudu provokacija iz Srbije te zaštitu dostojanstva svih svojih sugrađana, posebice hrvatskih branitelja, koji su i obranili naš grad, rekao je Vulin. Ocijenio je kako se Vrkić politikom bavi više vremena, nego što on ima godina, pa bi trebao znati da obavljanje javne dužnosti nosi sa sobom i kritiku.
Rekao je da je prezime Vulin staro hrvatsko prezime, koje vuče korijene iz Dalmacije.  Vrkića je podsjetio da je 1991. godine, kao 5-godišnji dječak, bio prognanik da je pet članova njegove obitelji dalo život u obrani domovine te da za razliku od Vrkića, ni on niti itko iz njegove obitelji nije uživao nikakve društvene povlastice, prije ni poslije Domovinskog rata.
Dopredsjednik stranke Karlo Šatvar kazao je kako su priopćenjem reagirali na oštećivanje grafita "Osijek-nepokoreni grad", u kojem su Vrkića podsjetili kako nije primjerno reagirao na napade iz Beograda, od potpredsjednika srbijanske Vlade Ivice Dačića.
To je bila konstruktivna kritika, koju imamo pravo izreći, kao parlamentarna stranka i najjača stranka u Gradskom vijeću, a za uzvrat smo dobili napad na Dragana Vulina, i to na prljavoj i neprimjerenoj razini, rekao je Šatvar ocijenivši da gradonačelnik Vrkić "u svakome tko ga kritizira vidi neprijatelja ili protukandidata".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.