Hrvatski radio

Radio Osijek

Dragi Osječani, sretan vam dan nama najljepšeg i najdražeg grada!

01.12.2022.

22:17

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

gradonačelnik Ivan Radić

gradonačelnik Ivan Radić

Foto: Amoreta Bajto / HRT

"Čestitam 2. prosinca, dan nama najljepšeg i najdražeg grada, 236. rođendan grada Osijeka, u nadi da će grad nastaviti i s gospodarskim razvojem, u nadi da će demografska politika i sve ostale politike u ovom gradu ići prema naprijed", rekao je u razgovoru u prigodi Dana grada Osijeka. u programu Radio Osijeka, gradonačelnik Ivan Radić.

Na početku je komentirao proračun za sljedeću godinu od 128, 3 milijuna eura, prvi koji iskazujemo u eurima i koji je dokaz političke stabilnosti grada te temelj za završetak i nove vrijedne projekte. Spomenuti su započeti projekti koji će biti završeni u sljedećoj godini poput podvožnjka na Svetog Leopolda Bogdana Mandića, obnove tramvajske infrastrukture i nabavke novih autobusa, temeljite obnova infrastrukture Tvrđe i radovima na Kopakabani. Spomenuti su i veliki strateški projekti koji su tek pred nama u sljedeće tri godine među kojima su Strossmayerova - zelena avenija, uređenje centra grada, rekonstrukcija Trpimirove ulice i nastavak promenade prema Retfali,

"Raduje me", kaže gradonačelnik Radić, "što vidim da građani prepoznaju koliko se i kako u gradu radi. Vrijeme je velikih investicija koje se u gradu ostvaruju zahvaljujući pomoći iz EU fondova, tako da će upravo ovo vrijeme, pomalo nesigurno i neizvjesno i puno izazova, biti zapamćeno kao jedinstveno u povijesti grada jer su ostvareni projekti o kojima su Osječani dugo samo maštali "

Uz čestitku za Dan grada, gradonačelnik je sugrađanima odaslao i pozivnicu za proslavu 2. prosinca kada će se besplatno voziti gradskim prijevozom, bez plaćanja ulaziti na Gradske bazene i u ZOO. Istog će se dana otvoriti i ovogodišnji advent koji se vraća na staru lokaciju, u obnovljenu Tvrđu i nastojat će opravdati epitet najboljeg u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.