Hrvatski radio

Radio Osijek

Društvo kakvo želimo/stvaramo

25.11.2022.

18:02

Autor: Radio Osijek

Prvi rođendan Društvenog ateljea DKolektiva

Prvi rođendan Društvenog ateljea DKolektiva

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Organizacija za društveni razvoj DKolektiv prije godinu dana otvorila je Društveni atelje, prostor društvenog centra u kojem su organizirali brojne aktivnosti i spojili generacije građana. Prvi rođendan proslavili su pod sloganom "Društvo kakvo želimo/stvaramo", a cilj je bio osmisliti nekoliko aktivnosti i promišljati kakvo će društvo biti za pet godina.

U proteklih godinu dana kroz Društveni atelje u Županijskoj 11 u Osijeku prošlo je više od 1.600 ljudi koji su sudjelovali u više od 160 aktivnosti. Organizirale su ih i brojne druge organizacije u suradnji s DKolektivom, istaknuo je voditelj Društvenog ateljea Nikica Torbica izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim radom pa s veseljem gledaju i na nove izazove. Svaki dan je Dan otvorenih vrata u Društvenom ateljeu, iako to nije prostor u kojem se slika, već je ideja da građani i aktivnosti budu "kist i boje, a platno je čitavo društvo", kaže Nikica Torbica i dodaje da je slika koju oni stvaraju bolja, tolerantnija zajednica koja se zauzima za ljudska prava i najslabije.

U vjeri da aktivni građani mogu promijeniti svoju zajednicu na bolje, slogan su iz "Društvo kako želimo" promijenili u "Društvo kako stvaramo". Ne možemo riješiti sve probleme koji muče ovu zajednicu, ali možemo pokušati i početi procese u pravom smjeru, pojašnjava Torbica ciljeve osnaživanja i aktiviranja građana.

Poslušajte što nam je prije početka današnjeg program rekao voditelj Društvenog ateljea Nikica Torbica


Nikica Torbica o Društvenom ateljeu

Prvi rođendan Društvenog ateljea DKolektiva

Prvi rođendan Društvenog ateljea DKolektiva

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.