Hrvatski radio

Radio Osijek

Druženje u "Krežmi" kroz projekt Erasmus+

07.11.2019.

13:52

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Osnovna škola Franje Krežme u Osijeku ovih je dana domaćin prvog transnacionalnog sastanka u projektu KA2 Erasmus+, na koji je stiglo 20 učitelja iz 5 europskih zemalja. Tema okupljanja je "zemlja", a uz predavanja, radionice, organziran je zajednički izlet u Kopački rit i Baranju

20 učitelja dolaze iz Finske, Grčke, Italije, Cipra i Španjolske. Zajedno s njima učenici i učitelji škole domaćina "Franje Krežme" provode razne projektne aktivnosti.

Tema petodnevnog prvog transnacionalnog sastanka je zemlja. Svi učitelji uključeni u projekt pripremali su nastavu, poučavali u timovima, te zajedno s učenicima analizirati sate. To je prvo takvo druženje u sklopu projekta Erasmus +, tako da će se takvi susreti organizirati i u drugim zemljama obuhvaćenim projektom. 7. studenoga, pretposljednjeg dana provedbe projekta u školi je organiziran sajam na kojem su učenici škole domaćina obučeni u karakterističnu odjeću zemalja sudionica predstavljali svaku pojedinu državu i njene znamenitosti. Tijekom boravka u Hrvatskoj domaćini su gostima pokazali prirodne ljepote okolice Osijeka, a organiziran je i prigodan zabavni program u sklopu kojeg goste upoznaju s našom tradicijom, školom, gradom i zemljom, a zadnji će dan zajednički posaditi drvo za bolju i zeleniju budućnost.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.