Hrvatski radio

Radio Osijek

"Drvo solidarnosti" - Svatko od nas može probuditi ekologa u sebi

06.02.2021.

13:00

Autor: Željko Kovačević

Kristina Bjelić (u sredini) i polaznici (foto Ž. Kovačević)

Kristina Bjelić (u sredini) i polaznici (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Skupina mladih volontera PRONI Centra za socijalno podučavanje, Hangout, provodi projekt "Drvo solidarnosti". Riječ je o projektu koji će u konačnici filmom pokazati stav mladih ljudi prema okolišu i očuvanju prirode.

Jedna u nizu radionica koje se provode u sklopu projekta Drvo solidarnosti je i projekt Proni centra za socijalno podučavanje. Provode ga mladi volonteri Proni centra, neformalna inicijativa mladih Hangout. Projekt je financiran iz fonda Europske snage solidarnosti.

"Taj fond daje mogućnost mladim osobama da provedu neku svoju ideju, neki svoj projekt, koji će na kraju biti važan za lokalnu zajednicu.", objasnila je u programu Radio Osijeka Kristina Bjelić iz PRONI centra i dodala "Ekologija je tema koju smo odabrali kako bismo dodatno osvijestili građane o okolišu i potrebi njegovog očuvanja. Uvjereni smo da se malim koracima puno toga može postići"
"Na radionici će se polaznici upoznati s filmskim izražajnim sredstvim, a onada i tehnički doznati kako snimati te kako montirati. Slijedi kreativni dio gdje ćemo primijeniti stečena znanja. Imamo već i popis tema i scenarije, no ne želimo ništa otkrivati do konačnog uratka", rekao je Antun Balog, filmski montažer koji će držati predavanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.