Hrvatski radio

Radio Osijek

DunavArt festival - Baranjski stol

01.07.2017.

13:17

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U trima mjestima uz Dunav, Kopačkom ritu Erdutu i Vukovaru do nedjelje traje Dunav Art festival koji se održava pod motom 'Teče i spaja'. Danas su baranjski ugostitelji pokazali kako izgleda "Baranjski stol".

"Želja nam je da DunavArt festivalom približimo podunavske zemlje Hrvatskoj, kroz glazbu, enologiju i gastronomiju. Premalo smo podunavska zemlja i to treba istaknuti. Imamo nemalu ambiciju festival pretvoriti u međunadrodni. Ove godine nismo uspjeli uključiti Ilok, no već nam je na pameti za slijedeći festival dopuna projekta Ilok - rock" - rekao je u programu Radio Osijeka jedan od inicijatora festivala Zlatko Petrović - Pajo, član glazbenog sastava Kraljevi ulice. Dodao je da Dunav inspirira od izvora do ušća te da uz tu moćnu europsku rijeku žive desetci milijuna ljudi. U takvim uvjetima hrvatsko Podunavlje može postati središte jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije, a DunavArt festival je na dobrom tragu.

"Baranja je je još uvijek "neotkrivena delicija". Pozivam sve one koji nisu otkrili Baranju kao gastronomsku destinaciju da to učine. Već na 15-estak minuta od Osijeka možete kušati mješavinu raznih okusa i jela koja tek čekaju da budu otkrivena. Baranjski stol koji smo pripremili samo je dio opnoga što možete naći širom Baranje od riba, žaba i puževa, preko ječma u koprivama, do uobičajenijih jela iz kotlića, ili u salami i sušenih mesnih delicija!. Ovakvo bogatstvo različitih okusa teško da ćete naći bilo gdje u svijetu!" -  rekao je Ivan Kristijan Majić organizator baranjskog dijela DunavArt festrivala. 

U Vukovaru će danas nastupiti osječki Vokalni ansambl Brevis, a u Erdutskim vinogradima Zdenka Kovačiček &Greenhouse blues Banda

Sva događanja mogu se pratiti besplatno.

Cijeli raspored pogledajte ovdje.

 

🌊VUKOVAR

10.0 h / Vukovarski korzo
Jutarnja promenada - “Duo klarineta”

19.30 h / Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
Dunav Art piknik

21.00 – 22.00 h / Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
♫ Koncert zbora - Vokalni ansambl Brevis

🌊BARANJA

10.00 – 14.00 h / Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)
Proslava Dana Dunava uz Dunavske parkove prirode
Piknik u Ritu — Baranjski stol

🌊ERDUT

19.30 – 00.00 / Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)
In da DunavArt Sofa - Kreativna agencija Adverta
Degustacija vina
♫ DJ Umbo - Mario Lovakovic Umbo

21.00 – 23.00 / Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)
♫ Koncert GrooveUp
♫ Koncert Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band

!!! BESPLATAN PRIJEVOZ AUTOBUSOM DO ERDUTA !!! 
RASPORED AUTOBUSA:
Polasci Osijek (Gajev trg) – Erdut
19.00h
20.20h
Polasci Erdut – Osijek (Gajev trg)
23.20h
00.40h

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.