Hrvatski radio

Radio Osijek

DunavArt Festival - spoj glazbe, enologije i gastronomije

20.06.2017.

10:07

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"DunavArt Festival" održavat će se u hrvatskome Podunavlju od 29. lipnja do 1. srpnja. Program festivala glazbe, enologije i gastronomije koji će povezati Vukovar, Baranju i Erdut najavljen je konferencijom za novinstvo u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi uz degustaciju vina.

Govorili su idejni začetnik Festivala Zlatko Petrović Pajo, suorganizatorica Ivana Jurić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, direktor županijske Turističke zajednice Antonio Sobol i Ružica Marušić iz Kopačkoga rita.

Istaknuto je kako cilj „DunavArt Festivala“ promicati vrijednosti Hrvatske kao podunavske zemlje, a posjetiteljima će ponuditi probrana jela i vina podunavskih zemlja, uz kvalitetnu jazz, etno i klasičnu glazbu.

U sklopu programa, „Piknikom u ritu“ u petak će se proslaviti Dan Dunava u Kopačkom rtu gdje će se organizirati i natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, a u Vukovaru će se održavati „DunavArt Piknik“. U subotu će posjetitelje u Kopačkom ritu dočekati i 15-metarski baranjski stol s domaćim delicijama.

U Baranji će težište biti na etno glazbi pa će u petak nastupiti Dunavski glazbeni program DAF, Ariana Group i Duo violina K&K. U Vukovaru je naglasak na klasičnoj glazbi, a posjetitelji će u petak u perivoju dvorca Eltz moći uživati u koncertu Ante Gelo Banda i Ivane Rushaidat, a u subotu u nastupu zbora Brevis. Subotnji glazbeni program u Erdutu bit će pak u znaku nastupa DJ Umboa u sklopu In da DunavArt Sofe, osječkoga sastava Groove Up i legendarne jazz i rock pjevačice Zdenke Kovačićek & Greenhouse blues Banda.

 

Program:

 Četvrtak, 29. lipnja 2017.

 Vukovar:

20:00 h - Otvorenje izložbe Grafički elementi u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, Dvorac Eltz

Petak, 30. lipnja 2017.

 Baranja:

12.00 – 17.00 h - Proslava Dana Dunava uz Dunavske parkove prirode — Piknik u Ritu, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)
17.00 h - Natjecanje u kuhanju “fiš paprikaša”, timovi Dunavskih parkova prirode, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)
18.00 – 21.30 h - Dunavski glazbeni program DAF / Duo violina K&K / Ariana Group, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)

Vukovar:

19.30 h - DunavArt Piknik, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
21.00 – 22.15 h - Koncert Ante Gelo Band & Ivana Rushaidat, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)

Subota, 1. srpnja 2017.

 Vukovar:

Vukovarski korzo - Jutarnja promenada - “Duo klarineta”
19.30 h - Dunav Art piknik, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
21.00 – 22.00 h - Koncert zbora BREVIS (pobjednici 3. Svjetskog prvenstva mladih pjevačkih zborova, Sankt Peterburg 2016.), Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)

Baranja:

10.00 – 14.00 h - Proslava Dana Dunava uz Dunavske parkove prirode, Piknik u Ritu — Baranjski stol, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)

Erdut:

19.30 – 00.00 - In da DunavArt Sofa / Degustacija vina / DJ Umbo, Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)

21.00 – 23.00 - Koncert Groove Up, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues Band, Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.