Hrvatski radio

Radio Osijek

"Dunavski pogled" - u dobru turističku budućnost

07.09.2016.

15:13

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rast kontinentalne turističke ponude u Baranji rezultat je projekta "Dunavski pogled" - istaknuto je na završnoj konferenciji u Turističkoj zajednici Draž. Riječ je o projektu vrijednom osam milijuna kuna.

Uređena je turistička infrastruktura uz pristanište za riječne brodove krstaše, ali i oko Memorijalnog područja "Batinska bitka".

"Trg slobode uz samo pristanište do prije dvije godine bio je to samo na papiru, a turisti su s brodova silazili u blato" - svjedoči načelnik općine Draž Stipan Šašlin.
Sada, nakon uređenja, taj je prostor puno primjereniji i pruža istinsku dobrodošlicu. Ove godine očekuje se 40-ak pristajanja i sve se odvija prema planu, rekla je ravnateljica Lučke uprave Vukovar Božana Matoš.
"Dunavski pogled", koji se odnosi na uređenje javne turističke infrastrukture u Batini, proveden je od rujna 2014. godine. Izgradnja i uređenje Trga i vidikovca, te postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete financirani su iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, podsjetio je voditelj projekta Tihomir Kovač. Uređena je lokalna cesta i pješačka staza, otvoren Turistički ured i internetske stranice za informacije posjetiteljima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.