Hrvatski radio

Radio Osijek

Đuro Đaković montaža sljedeći tjedan vraća radnike iz Švedske

15.05.2020.

21:03

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Foto: - / -

Povratak 20 od 26 radnika Đuro Đaković montaže u Hrvatsku s gradilišta u Švedskoj očekuje se sljedećeg tjedna, a u toj zemlji ostaje šest radnika od kojih četiri imaju simptome zaraze, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

Četiri radnika imaju simptome koji upućuju na moguću zarazu, a dva radnika ostaju u slučaju potrebe, potvrdio je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.
Gradilište spalionice smeća na kojoj su radnici Đuro Đaković montaže radili zatvara se 19. ili 20. svibnja.
"U stalnom smo kontaktu s njihovim poslodavcem. Tvrtka je osigurala pet kombija kojima bi se skupina od 20 radnika trebala vratiti u Hrvatsku. U kombijima će radnici biti raspoređeni u skupinama kako su i inače dijelili sobe u Švedskoj", dodao je Bošnjaković.
Osim koordinacije s poslodavcem oko povratka radnika iz Švedske, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije provodi i pripreme za njihov prihvat u Hrvatskoj. "Svi radnici koji su ostali na gradilištu su iz Brodsko-posavske županije. Po povratku, s ciljem sprječavanja širenja zaraze, bit će im izdano epidemiološko rješenje o samoizolaciji. Kako bi izbjegli prenošenje virusa na ukućane, bit će smješteni u karantenski objekt. Svi će biti testirani i u karanteni 14 dana", rekao je Bošnjaković.
U Hrvatsku se već vratila skupina od 20 radnika s gradilišta Đuro Đaković montaže u Švedskoj. Zasad je potvrđeno da je njih devet pozitivno na koronavirus, a zaraza je potvrđena i kod šest članova njihovih obitelji. Ta je skupina u Hrvatsku stigla zrakoplovom iz Frankfurta u kojem je bilo i drugih zaraženih putnika i nije bilo moguće utvrditi izvor njihove zaraze. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.