Hrvatski radio

Radio Osijek

Duspara o problemu zagađenja zraka u Slavonskom Brodu

09.10.2018.

13:04

Autor: Hina

foto: A. Bajto

foto: A. Bajto

Foto: - / -

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara danas je ustvrdio kako bi se zagađenje zraka značajno smanjilo kad bi se realizirali brojni projekti u Slavonskom Brodu te upozorio kako se sve to rješava suviše sporo za stanovnike tog grada.

Sastanci se održavaju, povjerenstva postoje, akcijski planovi se donose, ali nama koji živimo ovdje to je sve suviše sporo i nadamo se kako će se problem zagađenja u Slavonskom Brodu riješiti u što skorije vrijeme, izjavio je gradonačelnik Duspara nakon što je o problemu zagađenja u tome gradu i drugim problemima koje muče gradske vlasti, razgovarao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović koja je od utorka, na dva dana, premjestila svoj ured u Brodsko-posavsku županiju.
Duspara je rekao kako je gradskim vlastima Slavonskog Broda cilj da plin što prije dođe u rafineriju u Bosanski Brod, ali kako je kazao, to neće riješiti problem zagađenja u Slavonskom Brodu ukoliko se ne realiziraju i brojni projekti u samom gradu, čijom realizacijom bi se značajno smanjila zagađenost zraka.
"Kada bi se realizirali naši projekti riješio bi se velikim dijelom problem zagađenja. Onaj glavni dio ostaje u pregovorima između dvije države, rafinerije Bosanski Brod i Republike Hrvatske", istaknuo je Duspara.
Duspara: Želimo modernizaciju prometnica, izmještanje naplatnih kućica, rješavanje plovnosti Save
Naglasio je da gradske vlasti žele što prije realizirati projekte vezane uz izgradnju i modernizaciju prometnica u Slavonskom Brodu, sjevernog ulaza u tvrtku "Đuro Đaković" i istočne vezne ceste. Žele i da se riješi plovnost rijeke Save te da se izmjeste napatne kućice na autocesti A3 zbog kojih je, kao i zbog graničnog prijelaza gotovo u samom gradu, zrak na području Slavonskog Broda znatno zagađen.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, nakon susreta s gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom i županom Danijelom Marušićem, tijekom dana će razgovarati i s predstavnicima udruga građana i hrvatskih branitelja, obići tvrtke Simplex i Đuru Đaković, a prvi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović završit će u Okučanima gdje će se susreti s građanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.