Hrvatski radio

Radio Osijek

Dva požara u Požeško-slavonskoj županiji, jedan ugašen

13.04.2020.

22:24

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: 034.portal

Foto: 034.portal

Foto: - / -

Dva požara niskog raslinja buknula su na velikom području između mjesta Rasna i Koprivna u Požeško-slavonskoj županiji, a onaj kod Rasne je ugašen, doznaje se u navečer u Vatrogasnom centru Brestovac.

S vatrenom stihijom dugom oko 2 kilometra bori se četrdesetak vatrogasaca, a gašenje otežava vjetar.
Pozivajući se na neslužbene informacije, 034.portal javlja da je požar evidentiran oko 17 sati, ali da je izbio i ranije, samo što se nije vidio dok se nije proširio. "Dojavu o požaru dobili smo od mještanina Pasikovaca. Najvjerojatnije je izbio još u poslijepodnevnim satima, ali mještani su ga uočili tek kad se počelo smračivati", prenose lokalni mediji izjave vatrogasaca.
Hina javlja kako je jedan požar izbio na ulazu u selo Koprivnu, drugi je u Rasnoj na kraju sela. Desna strana požara ide u smjeru mjesta Orljavac. Prvi dio na ulazu u Rasno vatrogasci su ugasili, dok drugi još gori, rekao je za Hinu zapovjednik Vatrogasnog centra Brestovac Alen Ugrin.
Potvrdio je da je požare vjerojatno netko potpalio te istaknuo da mještani nisu u opasnosti.
"Došlo je do ruba visoke šume, ali nema neke štete. To je uglavnom nisko raslinje i suha trava. Pojas od glavne ceste je nekih kilometar, kilometar i pol do glavne šume, do visoke šume. To je je iza kuća od vrtova pa prema šumi, šuma je mlada", rekao je.
Riječ je o nepristupačnom terenu i velikoj površini zahvaćenoj požarom, ukupno 30-ak hektara.
Požar gasi nešto manje od 40 vatrogasaca, 14 iz DVD-a Brestovac, sedam iz DVD-a Zakorenje, pet iz DVD-a Ivandol, šest iz DVD-a Jaguplije te pet iz DVD-a Orljavac.
Trenutno čekaju smjenu vatrogasaca kako bi mogli ugasiti drugi požar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.