Hrvatski radio

Radio Osijek

Dva tjedna bez pozitivnih - stigla zaštitna oprema iz Kine

15.04.2020.

11:32

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: Virovitičko-podravska županija/Kristijan Toplak

Foto: Virovitičko-podravska županija/Kristijan Toplak

Foto: - / -

Punih 14 dana Virovitičko-podravska županije je bez novozaraženih koronavirusom, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Do sada su na području te županije evidentirane dvije osobe zaražene COVID-om 19.

Ukupno je testirana 151 osoba, stotinjak uzoraka analizirano je u posljednja dva tjedna.
"Djelatnici policije u posljednja su 24 sata bili na 45 adresa osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Svi su bili na „svom kućnom broju“. Na prometnim punktovima, kontrolirano je 3.055 vozila u kojima je bilo 3.684 osoba. Njih 13 nije imalo propusnice", navode iz stožera. "Sve ovo je dokaz predanog i savjesnog rada svih onih koji brinu i skrbe za naše zdravlje, od medicinskog osoblja, policije, vatrogasaca, pripadnika civilne službe, HGSS-a, volontera crvenog križa, znanih i neznanih do članova stožera civilne zaštite. Naravno, prvenstveno zahvala ide svima vama dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije, jer bez vas, vašeg pridržavanja sigurnosnih i epidemioloških mjera, ne bi bilo niti svega ovoga. Neizmjerno vam hvala. No, trebamo i nadalje ustrajati u tome, ovo nije bitka koja traje dan ili dva, tjedan ili dva. Ovo je bitka za sve nas. Izdržimo da bismo živjeli", stoji u objavi na Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.
Objavljeno je također da je u tu županiju stigla i 
pošiljka zaštitne opreme iz Kine uz natpis „Naprijed Hrvatska“. Naime, iz Šangaja je početkom tjedna u Zagreb sletio zrakoplov sa 60 tona zaštitne opreme (maske, odijela, naočale, rukavice, beskontaktni toplomjeri za trijažu i dijagnostiku pacijenata,...). Dio te opreme stigao je i u Virovitici gdje je raspoređen za zdravstvene ustanove s područja Virovitičko-podravske županije (Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja VPŽ, Zavod za hitnu medicinu VPŽ i Zavod za javno zdravstvo sveti Rok VPŽ). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.