Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvadeset sedam godina neovisnosti Republike Hrvatske

08.10.2018.

10:35

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti, 27. obljetnicu donošenja odluke o razdruživanju Hrvatske od bivše Jugoslavije. Gradski odbor HDZ-a Osijeka obilježio je taj datum polaganjem cvijeća kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, doktoru Franji Tuđmanu.

"Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani slobodne i samostalne Hrvatske. Tog dana se prisjećano herojstva hrvatskih branitelja, posbeice onih koji su svoj život položili u obrani Domovine. Poginulo je gotovo 14 tisuća hrvatskih branitelja i civila, samo u Osijeku tisuću i šesto naših sugrađana, a brojni su i oni koji su za to dali dio sebe", izjavio je tom prigodom predsjednik osječkoga HDZ-a Ivan Radić. Dodao je kako su svi oni koji su branili Hrvatsku naši heroji kojih se uvijek moramo prisjećati, kao i činjenice da živimo u samostalnoj, slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. 

"U uvjerenju da ćemo u budućnosti nastaviti raditi za dobrobit naših sugrađana i domovine, svim Hrvaticama i Hrvatima u zemlji i inozemstvu želim čestitati Dan neovisnosti", zaključio je Ivan Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.