Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvadeseti rođendan Udruge "Upravitelj"

18.10.2019.

13:18

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Udruga Upravitelj obilježava svečano danas u Osijeku 20 godina postojanja. "Osnovana 1999. godine u osječkom Zavodu za stanovanje, Udruga danas okuplja sve čimbenike vezane za upravljanje nekretninama ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj regiji", kaže predsjednik Udruge Bojan Bodražić

"Udruga je utemeljena 1999. godine te je u protekla dva desetljeća stasala u krovnu neovisnu organizaciju koja na nacionalnoj razini aktivno sudjeluje u kreiranju i oblikovanju stambene politike i kulture življenja," kaže Bodražić te ističe da trenutačno okuplja 88 tvrtki upravitelja iz cijele Republike Hrvatske, koje upravljaju s više od 550 tisuća prostora  što čini više od 30 tisuća četvornih metara ili gotovo 90 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja.

"Prije 20 godina u Osijeku je osnovana udruga Upravitelj. Za sve one koji su se ozbiljnije bavili bilo kojim oblikom upravljanja zgradama bila je to svojevrsna prekretnica, jer se krenulo k standardizaciji i uređivanju kompleksnih procesa i odnosa. Bilo je važno udružiti se i staviti na kup znanja i iskustva, definirati smjernice zajedničkog rasta i razvoja struke. Već tada, u Osijeku, osnivači udruge bili su svjesni snage koju su dobili i koju će dobivati iz tog zajedništva. I zaista, kako se koji novi član pridruživao, tako je rasla i širila se snaga i relevantnost udruge. Suradnja, razmjena i uzajamnost temelj su uspjeha ove zajednice, jer se od prvog dana nesebično dijeli i pridonosi. To je sad već prilično kompleksan servis usmjeren na ostvarivanje sve zahtjevnijih rezultata i sve veća očekivanja građana. Razvijajući struku i šireći svoj utjecaj udruga Upravitelj izgradila je ugled i postala relevantno centralno mjesto za sve teme vezane uz upravljanje zgradama. Dvadeset godina samo je početak", poručuje Bojan Bodražić, predsjednik Upravitelja te ujedno i direktor osječkog Zavoda za stanovanje. Uoči svečane skupštine održana je sjednica Upravnog odbora udruge, gdje su razmatrane aktualnosti iz rada upravitelja s posebnim naglaskom na energetskoj obnovi zgrada i novinama vezanima uz rad Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Istom je prigodom postavljena ploča na zgradi Zavoda za stanovanje kao trajan podsjetnik na osnutak udruge, a predstavljena je i monografija o dva desetljeća djelovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.