Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije ELEN punionice u Osijeku

26.08.2015.

13:58

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska elektroprivreda u Osijeku pustila je u rad dvije ELEN punionice za električna vozila. Projekt, vrijedan 110 tisuća kuna, realiziran je na temelju sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila između HEP-a i grada Osijeka.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. U sklopu razvojnog projekta HEP ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama, te svim zainteresiranim stranama  koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te pridonijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša, rekao je voditel ELEN projekta ispred HEP grupe Ivica Skorić te dodao kako je, uz ove dvije u Osijeku, do sada pušteno u rad devet punionica u Hrvatskoj.
Kako je sve još u razvojnoj fazi, punjenje je za sada besplatno i tako će biti dok se osmisli sustav naplate kroz centralni sustav nadzora punjača ističe Ivica Skorić.
Želja je Grada da se u projekt kvalitetnije uključi i osječko Sveučilište, rekao je dogradonačelbik Osijeka Denis Ambruš te dodao da je preliminarno dogovorena i treća lokacija u Osijeku.
Do kraja ove godine HEP planira instalirati oko 20 punionica i to u Varaždinu, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Opatiji, Dubrovniku, Šibeniku, Umagu i Slavonskome Brodu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.